Foto’s op je website, maak er iets moois van

Een mooie website, daar hoort mooi beeldmateriaal bij. Websites met enkel maar tekst, tekst en nog eens tekst, daar houdt niemand van. Een website lees je immers niet als een boek, en moet er dus ook zo niet uit zien.

Mooie foto’s vinden is niet zo eenvoudig

Vaak is het echter lastig om zelf al dat beeldmateriaal te voorzien. Zelf foto’s maken met je smartphone levert je allicht geen professionele kwaliteit op. Dan maar snel wat prentjes downloaden van Google?

Best niet doen, want op die afbeeldingen rust meestal auteursrecht. Tenzij je graag een aangetekende brief van een advocaat in je brievenbus krijgt, zorg je er dan best voor dat je toestemming hebt van de eigenaars om dat beeldmateriaal te gebruiken. Maar dat is dan ook weer vrij omslachtig.

Stockfoto’s, de oplossing voor je probleem

Gelukkig zijn er tal van fotografen en grafische kunstenaars die hun werk ter beschikking willen stellen. Daarom vind je op internet tal van websites, waarop je letterlijk miljoenen foto’s en andere afbeeldingen kan vinden. Zulke foto’s noemt men ook wel eens stockfoto’s.

Hoewel een deel van die foto’s gratis ter beschikking worden gesteld, verwacht men voor het merendeel wél een faire vergoeding in ruil. Zo’n foto’s kunnen dan ook makkelijk 10 euro per stuk kosten. Fotografen en grafische designers moeten natuurlijk ook hun kost verdienen.

Goeie foto’s kiezen, da’s een kunst

Kies ook niet zomaar eender welk fotomateriaal. Voor je website wil je idealiter foto’s die bij het profiel van je onderneming horen. Een frituuruitbater heeft immers niet veel aan foto’s van mannen in maatpak, en omgekeerd een advocatenkantoor ook niet aan foto’s van mexicano’s en bitterballen. Logisch, toch?

En toch is het kiezen van de juiste foto’s toch nog nét iets moeilijker dan dat. Enig commercieel inzicht en een feeling voor goed design spelen zeker mee. Dat is dan ook een van de dingen waar Moji je graag mee helpt. Zo zorgen we ervoor dat je website een streling voor het oog wordt!