Waarom een eigen e-mailadres zo belangrijk is

E-mail speelt nog steeds een sleutelrol in het online ondernemen. Hoewel e-mail al een vrij oude technologie is, gebruiken we ze nog steeds massaal. Ondanks de enorme toename aan diverse nieuwe communicatiemogelijkheden, ziet het er voorlopig nog niet naar uit dat e-mail snel op de achtergrond zal verdwijnen.

Maar het komt helaas nog steeds vaak voor dat zelfstandige ondernemers gebruik maken van e-mailadressen zoals ‘dakwerkenjanssens@telenet.be’ of ‘vanpraetaccountancy@hotmail.com’. Die e-mailadressen hebben natuurlijk het voordeel dat ze gratis zijn, maar komen niet erg professioneel over als je communiceert met je klanten.

Echte professionals kiezen een adres zoals bijvoorbeeld info@garagedekeyser.be. Met andere woorden, een professioneel e-mailadres ziet er ongeveer zo uit: info@bedrijfsnaam.be, of contact@websitenaam.be.

Je eigen e-mailadres, je visitekaartje

Een eigen e-mailadres, dat hoort er eigenlijk gewoon bij. Je klanten verwachten dat je een professional bent, en dat moet zich tonen in alle aspecten van je bedrijfsvoering. En zo duur is een eigen e-mailadres nu ook weer niet niet, dus voor het prijskaartje hoef je het ook niet laten.

Een eigen e-mail adres heeft daarenboven een hele reeks voordelen:

  • Je bent herkenbaar: mensen zien van wie de e-mail komt, dat wekt vertrouwen op
  • Studies bewijzen dat mensen sneller e-mails openen van bedrijven met een eigen e-mailadres.
  • Opnieuw, je komt professioneel over, waardoor potentiële klanten je ernstig zullen nemen
  • Uit je e-mailadres kunnen mensen afleiden wat de naam van je website is en zo sneller hun weg er naar toe vinden

Je e-mail, dat maakt gewoonweg deel uit van je uithangbord. Net zoals je een mooie gevel hebt voor je fysieke bedrijfspand, zo is je e-mailadres, samen met je website, je ‘online gevel’, en dus erg belangrijk om een goede indruk te maken op je cliënteel.

Je e-mailadres, daar zorgen wij voor

Omdat wij goed het belang inzien van een eigen e-mailadres, zit je e-mail standaard inbegrepen in de Moji-formule. Zo zorgen we ervoor dat je bedrijf een professionele uitstraling krijgt.